Η Γιουμίδου Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.

Το 2009 εισήχθη στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το Μάρτιο του 2014. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης “Άγιος Στυλιανός” με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης βρεφών και παιδιών καθώς και τη συμβουλευτική γονέων.

Επίσης έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με θέμα «Εκπαιδεύοντας ενάντια στη βία κατά των γυναικών: Υποδοχή-Παρέμβαση» που υλοποίησε το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών (Κ.Κ.Υ.Γ.)- Ε.ΚΑ.ΨΥ. Στη συνέχεια ακολούθησε τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Προσέγγιση στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς.

Όσον αφορά στην επαγγελματική της εμπειρία, συνεργάστηκε με την Ψυχιατρική Κλινική «Ελπίδα» όπου η καθημερινή θεραπευτική προσέγγισή της αφορούσε την χορήγηση υποστηρικτικής και ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα αλλά και τη στήριξη των οικογενειών τους .Η εργασία της περιελάμβανε την συμβολή της στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ψυχικά πασχόντων μέσω της ψυχοθεραπείας και τη συμβουλευτική παρέμβαση στην κλινική.

Από τον Ιανουάριο του 2015 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» με κύριες αρμοδιότητες την ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε μητέρες και παιδιά σε ανάγκη ή σε κίνδυνο καθώς και τη δημιουργία ημερίδων για την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη των μητέρων της μονογονεικής ομάδας του συλλόγου. Τα τελευταία 4 χρόνια συνεργάζεται με τον ψυχίατρο κ. Παπαγεωργίου Γεώργιο στο ιδιωτικό του γραφείο στην Κατερίνη.

Το Οκτώβριο του 2017, προχώρησε μαζί με τη συνάδελφό της Αναστασιάδου Ελένη, στη σύσταση του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και προσωπικής ανάπτυξης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί προγράμματα επιμόρφωσης, σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, τα οποία αφορούν νεότερα δεδομένα στον τομέα της ψυχικής υγείας και κυρίως της κλινικής και συμβουλευτικής ψυχολογίας.

    Επικοινωνία

    Βρείτε μας στο: