Η Αναστασιάδου Ελένη ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003. Στη συνέχεια, εξειδικεύτηκε περαιτέρω στο στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων του Krefeld Institut στην Γερμανία. Στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσής της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Παιδοψυχιατρική Νοσοκομείο του Viersen στην Γερμανία..

Μετά το τέλος της εξειδίκευσής της εργάστηκε σε ένα πρόγραμμα της Πιερικής Αναπτυξιακής ως υπεύθυνη Συμβουλευτικής σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Συντόνιζε τόσο ατομικές όσο και ομαδικές συνεδρίες. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου Εργάνη στη θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούσε συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, π.χ. μακροχρόνια άνεργες γυναίκες.

Στη συνέχεια, εργάστηκε στην εκπαίδευση ενηλίκων, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Κατερίνης (ΣΔΕ) παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη στους ενήλικες εκπαιδευόμενους του σχολείου . Συγχρόνως και για 5 χρόνια υπήρξε εκπαιδεύτρια στη Σχολή γονέων της Κατερίνης, όπου συντόνιζε ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, εργάστηκε σε δομές όπως το ΙΕΚ Κατερίνης, το ΙΕΚ Λαγκαδά και στο ΚΕΚ ΚΕΠΑ Κατερίνης.

Εργάστηκε ως αναπληρώτρια Ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο ρόλος της ήταν συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Επιπλέον, στα καθηκοντολόγιά της ανήκε η ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούσαν την ειδικότητα της. Σχεδιάζε και εφαρμόζε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ιδιόκτητο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στην Κατερίνη. Εκεί ασχολείται με τη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία

    Επικοινωνία

    Βρείτε μας στο: