Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις σπουδές και την εκπαίδευσή μας, τα επιστημονικά μας ενδιαφέροντα και την κλινική και θεραπευτική μας εμπειρία.

Έχουμε και οι δύο εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων και παιδιών/ εφήβων.

Στη θεραπεία ακολουθείται το γνωσιακό συμπεριφοριστικό μοντέλο, το οποίο προσφέρει

εμπειρικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για τη διαχείριση ενός μεγάλου φάσματος δυσκολιών και τη θεραπεία μίας σειράς διαταραχών που εμφανίζονται στην παιδική ηλικία, την εφηβεία και την ενήλικο ζωή.

Στα παιδιά και τους εφήβους συναντώνται δυσκολίες, όπως διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητα, διασπαστική ή εναντιωτική συμπεριφορά, άγχος, φοβίες, δυσθυμία ή κατάθλιψη, δυσκολίες σε σχέση με τη σχολική φοίτηση και επίδοση, χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολίες στη διατροφή, δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς ή τους συνομηλίκους.

Ενδεικτικές δυσκολίες που οι ενήλικοι καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι το άγχος, φοβίες, ψυχοσωματικά ενοχλήματα, κατάθλιψη ή δυσθυμία, θυμός, δυσκολίες στη διατροφή ή τον ύπνο, προβλήματα στις ερωτικές, οικογενειακές ή φιλικές σχέσεις.

 

Αναστασιάδου Ελένη

Ψυχολόγος

6973747554


Η Αναστασιάδου Ελένη ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003. Στη συνέχεια, εξειδικεύτηκε περαιτέρω στο στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων του Krefeld Institut στην Γερμανία. Στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσής της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Παιδοψυχιατρική Νοσοκομείο του Viersen στην Γερμανία..

Γιουμίδου Ελένη

Ψυχολόγος

6978560737


Η Γιουμίδου Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Το 2009 εισήχθη στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το Μάρτιο του 2014. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης “Άγιος Στυλιανός” με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης βρεφών και παιδιών καθώς και τη συμβουλευτική γονέων.